Bismillah,

 

Ik schrijf je deze brief vanuit mijn liefde voor jou, ook al ken ik je niet. Ik heb je zien bidden en knielen in de moskee tijdens de Ramadhaan en dat was genoeg om liefde in mijn hart te ontwikkelen voor jou. Maar even groot was mijn verdriet toen jouw plek in de moskee weer leeg was na het einde van de Ramadhaan en toen ik je op straat zag lopen hand in hand met shaytaan.
Beste zuster, weet dat deze nasiha een advies is van een zuster die om je geeft en je wilt behouden tegen verdere misstappen en dat dit geen persoonlijke aanval is zoals de shaytaan je wilt laten geloven.
Slechts iemand die niets om je zou geven zou je laten afglijden naar het Vuur, terwijl een echte vriend je hand zou pakken om je terug te trekken naar het eeuwige leven van veiligheid en vrede.
Laat de woorden tot je doordringen die ik hier nu aan je schrijf want wellicht dat Allah de Verhevene mij aan jou heeft gestuurd als waarschuwer en een getuige tegen jou als je na deze woorden van mij door zou gaan met het leven dat je leeft.
Terwijl je leeftijdsgenoten in Palestina en Tsjetsjeni√ę de kracht gebruiken van hun jeugd ter verdediging van de Islaam, zag ik jou de kracht van je jeugd weg spoelen met drank. De fles trok je aan, je dacht dat er geen lol kon bestaan zonder een fles in je hand zonder naar het caf√© te gaan.
Je moslim hart huilde want het lustte dit gif niet, toch bleef je drinken je dacht dat niemand je ziet.
De engelen schreven en stuurde berichten naar Hun Heer, tot jij plots stokte met leven, je moslimhart klopte niet meer.
Je blies je laatste adem met de geur van verboden drank, oh zoon van Adam spoedig zal je lichaam omringt zijn door stank.
Je dacht dat je nog jaren had maar de jaren hadden jou. Ze haalden je in en je huidskleur werd blauw. Gestikt in de zonden, de Engel des Doods werd gezonden. Je werd schuldig bevonden aan wat er op je strafblad werd gevonden. Niets was vergeten, elke daad en elk woord. Je vulde uren met kletsen je dacht dat niemand je hoort.
Oh zondaar keer terug keer terug naar jouw Heer, met tranen van spijt was je al je zondes kwijt. Oh zondaar keer terug keer terug naar jouw Heer, smeek Hem om zijn genade, zondaar kniel voor hem neer. Wellicht breng hij je weer tot leven, ontzegelt Hij jouw hart om haar de zoetheid van imaan weer terug te geven.