Je bent gisteren droevig geweest en het heeft je geen voordeel gedaan.
Jouw kind is op school gezakt en je werd droevig, is hij door deze droevigheid geslaagd?!
Jouw vader is gestorven en je werd droevig, is hij door deze droevigheid weer tot leven gekomen?!
Je hebt verlies behaald in je handel waardoor je droevig bent geworden, is het verlies na de droevigheid winst geworden?!
Wees niet droevig: doordat je droevig bent na een ramp, wordt het nog een grotere ramp. Je bent droevig geworden van de armoede die je leidt en hierdoor ben je nog droeviger geworden dan je was; je bent droevig geworden van de aanvallen van je vijanden en je hebt hen hierdoor geholpen om je te verzwakken.
Wees niet droevig: geen ruim huis zal door droevigheid voordeel doen, noch een mooie vrouw, noch een overvloedig inkomen, noch een hoge positie of volwassen intelligente kinderen.
Wees niet droevig, want droevigheid zorgt ervoor dat je helder koud water als teer ervaart, en een roos als doornen en een mooie tuin als een lege woestijn en het leven als een gevangenis die niemand kan weerstaan.
Wees niet droevig, maar wees verheugd dat je twee ogen, twee oren, lippen, twee handen en twee benen hebt, en wees verheugd dat je in het bezit bent van een tong, een hart, rust en vrede. Je geniet van een gezond lichaam: “Welke gunsten van jullie Heer loochenen jullie dan?” (Soerah Ar- Rahmaan)
Wees niet droevig, je belijdt de ware religie en geloofsleer, je hebt een huis waarin je verblijft, brood om te nuttigen, water om te drinken, kleding om te dragen, een partner waar je je naar toe kunt wenden. Waarom ben je dan nog droevig?!
(Maandblad Wij Moslims)